Eesti Pangaliit

Pressiteade: Pangad tõstavad pangalingi teenuse turvalisust

Pressiteade
09.10.2014
Pangad tõstavad pangalingi teenuse turvalisust

Pangaliitu kuuluvad pangad uuendasid pangalingi teenust, et muuta makse- ja autentimislahendused turvalisemaks ja lihtsamaks. Pangad hakkavad uut pangalingiteenust pakkuma oktoobris, kaupmeestel on selle kasutuselevõtuks aega kuni 2015. aasta lõpuni, mil vana lahenduse tugi lõpetatakse.

Pangaliidu tegevdirektori Katrin Talihärmi sõnul puudutavad kõige olulisemad muudatused mugavust ja turvalisust. “Kaupmeestel on nüüd lihtsam luua e-teenuseid: kui varem kasutasid pangad erinevaid lahendusi, siis nüüd saab pangalingi teenuse klientidelt makseid vastu võtta sarnase tehnilise lahenduse abil,“ selgitas Talihärm. Tema sõnul on pangalingi teenus senisest veelgi turvalisem, kuna ulatuslikumalt rakendatakse digiallkirja ja tuvastatakse, kas klient kasutab teenust ID-kaardi, Mobiil-ID, PIN-kalkulaatori või koodikaardiga. Uue teenuse puhul tuleb kaupmeestel kasutada ka IBAN formaadis kontonumbrit.

Üleminekuperioodil, mis kestab kuni 2015. aasta lõpuni, toetavad pangad nii vanas kui uues formaadis pangalingi kasutamist. Pangalingi teenust kasutab maksete vastuvõtmiseks või kasutajate tuvastamiseks 3000 Eesti ettevõtet.

Täpsem info ettevõtjaile, milliseid arendusi seoses pangalingi uuendusega tuleb läbi viia, on kättesaadav Pangaliidu kodulehel

Eesti Pangaliit, tegevjuht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.